Proiecte ciclul liceal

Scoala Altfel

In data de 27 Februarie 2023, elevii claselor de gimnaziu și de liceu, au desfășurat activități recreative și de cunoaștere in Grădina Botanica și au vizitat serele cu plante exotice, sere ce se afla in administrarea si întreținerea facultății de Horticultura.
Cei mai mici, clasele a II a și CP, au vizitat Inspectoratul pentru situații de Urgentă Dolj, Detașamentului 1 Pompieri. Elevii noștri s-au bucurat de o deosebita atentie și inițiere in tainele profesiei de pompier.
Elevii claselor a X a A și a XII a A, au avut inițiativa de a descoperi frumusetea Transilvaniei și pentru câteva zile se afla la Brașov unde vor petrece timp de calitate alături de colegii lor și profesorii însoțitori. Recunoaștem, ca cei ramasi acasă, sunt puțin invidioși. 🙃

Ziua Internationala Antibullying.

In data de 30.01.2023, împreuna, mici și mari, am marcat Ziua Internațională Antibullying, Ziua Internațională a Nonviolentei in școala. In fiecare clasa, alături de profesorii consilieri, au fost prezenți si câțiva invitați: Domnul Lucian Racila, licențiat in Drept și Doctor in Științe Sociale și reprezentanți ai Poliției Romane. Impreuna am învățat ce inseamna Bullyingul, care ar trebui sa fie reacția in fata unui astfel de comportament și ce putem face pentru a împiedica dezvoltarea unui comportament violent sau de bullying. Elevii catorva clase au organizat o expoziție in care au expus pe hârtie viziunea lor cu privire la violenta și bullying.
In cadrul consiliului profesoral, Doamna Consilier Livia Apostol, a susținut prezentarea cu titlul “Starea de bine a profesorului”.
Liceul Teologic Adventist spune NU violentei, spune NU bullyingului.

Masa rotunda „Amintiri cu Eminescu”.

In data  de 16.01.2023, începând cu ora 10, la Biblioteca Aman, in sala Biblioteca Exilului Românesc din Paris “Basarab Nicolescu”, s-a desfășurat masa rotundă “Amintiri cu Eminescu”, la care au participat cercetători de la Muzeul Cărții și Exilului Românesc, elevi și profesori de Limba și Literatura Romană de la Liceul Teologic Adventist Craiova.
Moderatorii evenimentului au fost: Elena Bălășanu, Cristina Gelep.
Mulțumim profesorilor coordonatori: Carmen Mihai, Mioara Iana, Claudia Botezat.

„Zbor de copil”.

In data de 18.12.2022, corul, formatia de clopotei și alti câțiva elevi ai Liceului Teologic Adventist, au participat la Gala “Zbor de copil”, organizata de ADRA România, la București. Elevii liceului nostru au participat la concursul organizat de ADRA, la diverse secțiuni: muzica, desen, fotografie, videoclip, obținând următoarele premii (ordinea este aleatorie):
1. Toader Robert – premiul III
2. Formația de clopotei- premiul I
3. Corul liceului- premiul II
4. Gingu Andreea – premiul III
5. Gheorghescu Nicoleta – premiul III
6. Margineanu Cătălina- mențiune
7. Capisizu+Enuca – premiul III
8. Botezat Bea- premiul II
9. Turda Rares- premiul III
10. Săcacel Carmen- premiul II
11. Videoclip clasa a VI a – premiul I
12. Dinu Petru- premiul II
Felicitări tuturor copiilor!
Va lăsam mai jos câteva imagini de la Gala ADRA, Zbor de copil!

Targul de Iarna

Cuvintele sunt de prisos, vom lasă imaginile sa vorbească pentru cei care nu au putut fi alături de noi la Targul de Iarna. A fost o zi extraordinara, cu implicare din partea tuturor, elevi, părinți și profesori. Mulțumim!👏👏👏
Mulțumim #CasaAdra, ca ați fost alături de noi prin Domnul Andrei Dan, responsabil ADRA pe zona Olteniei!
Ne-am bucurat de vreme buna, fără ploaie (așa cum aratau toate aplicațiile de vreme 😯), de voie buna, de implicare maxima, de cântec, de mâncare buna și amintiri care sa ne țină pana la primăvara, când ne dorim sa organizam un alt târg.
Pentru ca, pe 1 Decembrie, ne vom bucura de zi liberă, școala noastră a imbracat azi straie de sarbatoare. Dis de dimineața, elevii au venit la școala îmbrăcați in haine populare. Strânși laolaltă, Domnul Director, Prof. de Istorie, Florin Filip le-a ținut elevilor, mari și mici, o scurta ora de istorie, descoperindu-le câte ceva din tainele trecutului nostru si le-a vorbit despre semnificatia zilei de 1 Decembrie. In fiecare sala de clasa a fost amenajat un mic colț cu produse si obiecte tradiționale, si, de asemenea, pe holul școlii, au fost expuse mai multe obiecte vechi, ce ne-au vorbit de trecut, de frumusetea, simplitatea si bucuria acelor timpuri.
La ora 11, elevii au ieșit in curtea școlii și au cântat din toată inima, in ciuda frigului de afara, Imnul Național al României!
Sărbătoarea de azi s-a încheiat cu mese îmbelșugate cu mâncăruri romanesti!
Mulțumim fiecărui profesor implicat in desfasurarea acestui proiect!

„Stima de sine”.

In data de 17.11.2022, a continuat seria de seminare susținute de oameni remarcabili, in liceul nostru. Doamna Natalia Ciurea, ne-a învățat cum sa ne creștem ”Stima de sine”, atât prin prezentare teoretica, dar și prin sfaturi practice. Mulțumim!

Din grija pentru tine

In data de 16.11. 2022, elevii și profesorii au participat ca voluntari in cadrul proiectului de la Teatru National, “Din grija pentru tine”.
De asemenea, ne-am putut bucura de prezentarea a doua seminare de excepție susținute de Domnul Paul Balaban, cu titlul “Instinctul, prieten sau dusman?”, și Domnul Daniel Bota, “Youth max – 7 idei pentru a deveni acel incredibil TU”.
Mulțumim pentru implicare tuturor voluntarilor! Au fost zile de excepție, cu trăiri intense și amintiri deosebite.

Din grija pentru tine

15.11.2022, o noua zi de voluntariat, o noua zi plină de entuziasm in cadrul programului “Din grija pentru tine”, un nou seminar extraordinar prezentat de Domnul Marius Bratu, cu titlul: Efectele pornografiei asupra creierului.

Din grija pentru tine

In data de 14.11.2022, elevi si profesori voluntari ai școlii noastre s-au implicat in programul “Din grija pentru tine”, program ce se desfășoară in orașul nostru, la Teatru Național, in perioada 14-16 Noiembrie 2022, eveniment organizat de Biserica Adventista de Ziua a Șaptea. De asemenea, in școala noastră, in cadrul aceluiași program, a fost susținut un seminar despre “Orientare in cariera”, seminar prezentat de către Domnul Gabriel Iarca.
Va așteptăm și in zilele următoare la sesiunile de prezentări ce au loc, atât la Teatrul Național, ora 18, pe teme medicale, susținute de medici cu experiența in domeniu, cat si la Hotel Royal, ora 20, unde vor avea loc prezentări pe teme științifice.
In aceasta săptămâna, s-au implicat din toata inima, in desfășurarea proiectelor, și cei mai mici “învățacei”.
Mulțumim domni Rodi și Mimi, pentru lucrurile extraordinare pe care le invatati cu copiii.

Ziua Imbratisarilor

Ne pregătim cu pași repezi de Ziua de Sabat, însă am vrea sa împărtășim cu dumneavoastră cateva evenimente ce au avut loc in liceul nostru, in aceasta săptămâna.
Vineri, 4 Noiembrie 2022, elevii claselor a IX a A și a XI a A, sub indrumarea doamnei profesor Raluca Zorzon și Geanina Pacescu, au primit provocarea, ca timp de o săptămâna, sa împartă in jurul lor Bunătate. Timp de o săptămâna, elevii au fost provocați, sa faca mici gesturi de bunătate fata de colegii lor mai mici sau mai mari. Luni, au oferit un zambet celor care aveau nevoie; Marți, au împărțit aprecieri; Miercuri, au oferit îmbrățișări gratis; Joi, au ”purtat” cu ei îndemnul “fiți buni unii cu alții”; Vineri, au primit provocarea de a se juca “jocul bunatatii” (povestea Polianei)
Tot miercuri, am desfasurat și proiectul de strângere de fructe și legume, proiect care ne-a provocat sa fim buni și darnici cu cei care au nevoie.
Mulțumim tuturor elevilor, doamnei profesor Elisabeta Ciocan, doamnelor profesor Rebeca Jercau, Mioara Iana si Claudia Botezat, pentru aranjamentul superb, si tuturor profesorilor consilieri.
Va vom lasă câteva poze pt a savura puțin din bucuria acestei Saptamani a Bunatatii!

Instruire situatii de urgenta.

In data de 3 Noiembrie 2022, elevii Liceului Teologic Adventist au participat la o instruire cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat in cazul izbucnirii unui incendiu, au fost invatati cum sa prevină situația neplăcuta de izbucnire a unui incendiu prin parcurgerea unor materiale special pregătite pentru ei, si au participat la demonstrația de stingere a focului in caz de incendiu.
“ ESTE MULT MAI UŞOR SĂ PREVII UN INCENDIU,
DECÂT SĂ-L STINGI SAU SĂ ÎNLĂTURI URMĂRILE ACESTUIA!”

Zilele Erasmus.

In data de 13 octombrie 2022, elevii claselor a XI – a și a XII – a de la Liceul Teologic Adventist Craiova, împreună cu doamnele profesoare Stancu Priciu Daniela – Limba Engleză, Ciocan Elisabeta – Geografie/Limba Franceză, Jercău Rebeca – Limba Engleză, Simion Loredana – Limba Franceză și Făgețeanu Carmen – Limba Italiană, au desfășurat activități (filmulețe, prezentări PowerPoint) prin care au sărbătorit „Zilele Erasmus+” (modalitatea de aplicare la bursele Erasmus, avantajele participării la aceste programe, precum și oportunitățile de care pot beneficia în urma unui astfel de schimb de experiență).

„Simpozionul international de italienistica”.

In data de 29 Septembrie 2022, elevi ai Liceul Teologic Adventist, împreuna cu Doamna Profesor @Carmen Fageteanu, au participat la Deschiderea celei de-a XII -a ediție a Simpozionului Internațional de italienistică, simpozion desfășurat la Universitatea din Craiova, 🇷🇴📚 Secţia de Limba şi Literatura Italiană, în colaborare cu Departamentul de Limbă, Literatură și Arte al Universităţii pentru Străini din Perugia. Simpozionul se va desfășura în zilele de 29 şi 30 septembrie 2022 si poarta titlul “Proza italiană între comunicare și invenție literară”, sub patronajul Ambasadei Italiei în România, al Institutului Italian de Cultură din Bucureşti şi al Societăţii Dante Alighieri, Sediul Central din Roma.
Lucrările simpozionului se vor desfăşura în limba italiană şi sunt grupate în patru secţiuni: lingvistică, literatură, literatură comparată şi didactica limbii şi a literaturii italiene.
In deschidere a luat cuvântul excelenta sa, Domnul Ambasador al Italiei in România, Alfredo Durante Magnoni.
Felicitări Doamnei Profesor, Carmen Fageteanu și elevilor participanți: Lazurca Lorenzo, Streinu Patric, Voica Cristian, Călin Ioan, Guran Mădălina, Petreacă Miriam, Badica Luca, Fortan Irene, Gherghinaru Robert, Patra Erika și Stancu Alexandra

Ziua europeana a limbilor.

In data de 26 Septembrie 2022, elevii Liceului Teologic Adventist Craiova, au sărbătorit Ziua europeana a limbilor – Diversitate lingvistica in context european.
Profesori coordonatori:
Profesori Limba Engleză: Stancu Daniela și Jercau Rebeca
Profesori Limba Franceza: Simion Loredana, Banu Poliana și Ciocan Elisabeta
Profesor Limba Italiana: Fageteanu Carmen
Profesor Limba Spaniola: Pacescu Geanina
Profesor Limba Germana: Constantinescu Eleni

Mancam sanatos!

La sfârșitul lunii noiembrie, elevii liceului au donat fructe și legume pentru a le oferi în dar.

Toamna e mai frumoasa cand daruiesti….fructe si legume.

In data de 20.11.2018, elevii si profesorii liceului s-au mobilizat si au strans o cantitate considerabila de fructe si legume pentru a fi daruite mai departe.

„Thanksgiving Day and Community Values”.

O parte din elevii liceului au participat la videoconferinta „Thanksgiving Day and Community Values”, susținută de Darin Foster, Vice-Consul în cadrul Ambasadei SUA la București. Elevii au avut posibilitatea sa puna intrebari despre subiectul propus si nu numai.Ne-am reamintit sa fim recunoscatori pentru tot ce avem.

Ziua 1, Sibiu

Amintiri din excursia de la Sibiu si Porumbacu, martie 2018
Anul acesta elevii Liceului Teologic Adventist coordonati de domnisoara profesor Rebeca Jercau au organizat un Targ de Iarna. Elevii scolii au venit cu produse handmade si produse alimentare pe care le-au vandut, iar banii obtinuti au fost folositi pentru proiectele sociale din luna decembrie.
Produsele au fost vandute in mai putin de o ora, iar suma stransa a fost peste asteptarile noastre. Le multumim tuturor celor care s-au implicat si promitem ca vom repeta experienta, cat mai curand posibil 🙂
De asemenea, vom reveni cu imagini si informatii de la activitatile sociale sustinute de elevii scolii noastre.