Proiecte ciclul gimnazial

Scoala Altfel

In data de 28 Februarie 2023, am continuat călătoria din săptămâna Școala Altfel. Ghidați de profesorii lor, elevii au făcut alte popasuri pe tărâmul cunoașterii. Primul popas a fost făcut de elevii de gimnaziu la seminarul susținut de Doamna Doctor Ortodont, Ioana Tamara de la Embrance Ortodonție, iar elevii de liceu au descoperit tipurile de inteligenta, sub atenta îndrumare a domnișoarei Mădălina Osiceanu, drd in cadrul facultatii de Matematica.

Al doilea popas facut de elevii de gimnaziu a fost la Fabrica de Pâine, unde cel mai frumos moment a fost cel al degustării 🙃. Elevii de liceu au poposit pe tărâmul justiție, unde au fost inițiați in tainele universului juridic.

Elevii claselor a II a si CP, au confecționat cu drag martisoare, iar elevii claselor a X a B si a XII a A, au continuat explorarea teritoriului transilvănean.
La finalul zilei, toți cei implicați, deopotrivă, mari si mici, au fost incantați de activitatile desfășurate.

Ziua Internationala Antibullying

In data de 30.01.2023, împreuna, mici și mari, am marcat Ziua Internațională Antibullying, Ziua Internațională a Nonviolentei in școala. In fiecare clasa, alături de profesorii consilieri, au fost prezenți si câțiva invitați: Domnul Lucian Racila, licențiat in Drept și Doctor in Științe Sociale și reprezentanți ai Poliției Romane. Impreuna am învățat ce inseamna Bullyingul, care ar trebui sa fie reacția in fata unui astfel de comportament și ce putem face pentru a împiedica dezvoltarea unui comportament violent sau de bullying. Elevii catorva clase au organizat o expoziție in care au expus pe hârtie viziunea lor cu privire la violenta și bullying.
In cadrul consiliului profesoral, Doamna Consilier Livia Apostol, a susținut prezentarea cu titlul “Starea de bine a profesorului”.
Liceul Teologic Adventist spune NU violentei, spune NU bullyingului.

Calatoria cunoasterii continua

In data de 1 Martie 2023 am continuat călătoria noastră in lumea cunoasterii prin activități extrascolare, participând la seminare susținute de oameni extraordinari, vizita la Fabrica de pâine, la Muzeul de Arta, Centru Brancusi și Casa Baniei. Cei plecați mai departe s-au bucurat de ultima zi pe meleaguri transilvănene.
Mulțumim pentru sustinerea Seminarelor, Doamnei Natalia Ciurea, Domnului Claudiu Mititica și Domnului Angheluță Gusti.

Targul de Iarna

Cuvintele sunt de prisos, vom lasă imaginile sa vorbească pentru cei care nu au putut fi alături de noi la Targul de Iarna. A fost o zi extraordinara, cu implicare din partea tuturor, elevi, părinți și profesori. Mulțumim!👏👏👏
Mulțumim #CasaAdra, ca ați fost alături de noi prin Domnul Andrei Dan, responsabil ADRA pe zona Olteniei!
Ne-am bucurat de vreme buna, fără ploaie (așa cum aratau toate aplicațiile meteo😯), de voie buna, de implicare maxima, de cântec, de mâncare buna și amintiri care sa ne țină pana la primăvara, când ne dorim sa organizam un alt târg.

1 Decembrie

Pentru ca, pe 1 Decembrie, ne vom bucura de zi liberă, școala noastră a imbracat azi straie de sarbatoare. Dis de dimineața, elevii au venit la școala îmbrăcați in haine populare. Strânși laolaltă, Domnul Director, Prof. de Istorie, Florin Filip le-a ținut elevilor, mari și mici, o scurta ora de istorie, descoperindu-le câte ceva din tainele trecutului nostru si le-a vorbit despre semnificatia zilei de 1 Decembrie. In fiecare sala de clasa a fost amenajat un mic colț cu produse si obiecte tradiționale, si, de asemenea, pe holul școlii, au fost expuse mai multe obiecte vechi, ce ne-au vorbit de trecut, de frumusetea, simplitatea si bucuria acelor timpuri.
La ora 11, elevii au ieșit in curtea școlii și au cântat din toată inima, in ciuda frigului de afara, Imnul Național al României!
Sărbătoarea de azi s-a încheiat cu mese îmbelșugate cu mâncăruri romanesti!
Mulțumim fiecărui profesor implicat in desfasurarea acestui proiect!

Thanksgiving Day

In data de 25.11.2022, elevii clasei a V a au sărbătorit Thanksgiving Day sau Ziua Recunostintei, împreuna cu Doamna Profesor de Limba Engleza, Stancu Priciu Daniela. Activitatea a avut ca scop predarea limbii engleze prin noțiuni de cultură și civilizație într-un mod diferit. Elevii clasei a V-a au reflectat asupra motivelor pentru care îi sunt recunoscători lui Dumnezeu, au servit placinta cu dovleac, mere și brânză și au vizionat materiale video despre originea și semnificația acestei zile. Thanksgiving Day este o zi in care trebuie sa ne amintim și să multumim pentru tot ce avem, chiar, si mai ales, pentru lucrurile simple din viața noastră.

 

Instruire situatii de urgenta

In data de 3 Noiembrie 2022, elevii Liceului Teologic Adventist au participat la o instruire cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat in cazul izbucnirii unui incendiu, au fost invatati cum sa prevină situația neplăcuta de izbucnire a unui incendiu prin parcurgerea unor materiale special pregătite pentru ei, si au participat la demonstrația de stingere a focului in caz de incendiu.
“ ESTE MULT MAI UŞOR SĂ PREVII UN INCENDIU,
DECÂT SĂ-L STINGI SAU SĂ ÎNLĂTURI URMĂRILE ACESTUIA!”

Ziua europeana a limbilor

In data de 26 Septembrie 2022, elevii Liceului Teologic Adventist Craiova, au sărbătorit Ziua europeana a limbilor – Diversitate lingvistica in context european.
Profesori coordonatori:
Profesori Limba Engleză: Stancu Daniela și Jercau Rebeca
Profesori Limba Franceza: Simion Loredana, Banu Poliana și Ciocan Elisabeta
Profesor Limba Italiana: Fageteanu Carmen
Profesor Limba Spaniola: Pacescu Geanina
Profesor Limba Germana: Constantinescu Eleni

Invatam sa daruim.

La sfârșitul lunii noiembrie, elevii liceului au donat fructe și legume pentru a le oferi în dar.

Toamna e mai frumoasa cand daruiesti….fructe si legume.

In data de 20.11.2018, elevii si profesorii liceului s-au mobilizat si au strans o cantitate considerabila de fructe si legume pentru a fi daruite mai departe.

Ziua Veteranilor de Razboi

Ziua Veteranilor de Razboi (Remembrance Day) a fost sarbatorita si de elevii clasei a VI-a. Copiii, alaturi de dna prof. Stancu Daniela, au confectionat maci, deoarece acestia simbolizeaza suferinta celor care s-au sacrificat in timpul Primului Razboi Mondial.

Scoala Altfel

Ziua III, Școala Altfel: MasterChef cu degustare, expoziție cu exponate din materiale reciclabile și activitate de ecologizare.

 

Vizita la muzeu

Amintiri de neuitat…Mulțumim personalului de la muzeu pentru modul in care ne-au primit, pentru decorurile atât de bine realizate, rupte din realitate și pentru prezentările pline de dinamism…

Scoala Altfel

Prima zi de activități/ vizite din săptămâna “Școala Altfel”, pentru cei are au rămas acasă 😢.
Am fost la Muzeul de istorie, unde am trecut de la epoca Bronzului, a pietrei, apoi prin toate perioade istorice pana la comunism, care trezește încă amintiri vii pentru cei care au trecut pe acolo ca șoimi ai patriei sau pionieri ( dintre profesori, nu elevi 😉)

O floare pentru fiecare

In data de 8 Martie 2018, soarele nu a strălucit in Craiova, pe holurile Liceului Teologic Adventist a fost primăvara adevarata, cu mult zâmbet, veselie și muuuulte flori: flori pentru mămici, flori pentru doamnele profesoare, flori pentru toată lumea.
Va dorim o primăvara frumoasa, plină de pace in suflet și pe chip, și ani vesnici, stimate femei!