Proiecte ciclul primar

Micii aparatori legii

In data de 29 Martie 2023, elevii clasei a III-a, s-au bucurat de o zi specială, demonstrativă, vizitand secția de Politie nr.5, Craiova.
A fost ocazia în care să afle mai multe despre activitatea Poliției Române, despre cum funcționează și echipamentele din dotare.
De asemenea, și-au reamintit, în mod practic, cum se traversează corect strada și au fost martori la un exercițiu demonstrativ unde un câine polițist a reușit prinderea unui „infractor”.
Promitem sa fim ascultători si ne dorim mult mai multe activități de acest gen.
Mulțumim, sectia de Politie nr 5, pentru inițiativă.

Gatim, mancam si zambim

Încheiem săptămâna cu alte activitati. am invatat sa gatim si cum sa ne mentinem un zambet frumos.
Mulțumim #ArtSmile , Doamnei Doctor #Anca Baluta și Domnului Doctor #Adriel Răducan!
Rămâneți aproape pentru alte activitati!

Scoala Altfel

In perioada 27 Februarie-3 Martie, in școala noastră s-a desfășurat programul Școala Altfel, o săptămâna in care elevii au participat la activități care sa-i ajute in descoperirea de noi abilitați practice.
Elevii claselor I a, a III a și a IV a, au plecat in capitala țării, la centrul educational Destinypark, unde pe parcursul întregii zile s-au bucurat de experiențe extraordinare. Concluzia zilei: mai vrem!!!!! 🙃
Va lăsam doar câteva fotografii care sa va transmită bucuria copiilor.

Ziua Nationala a Lecturii

Ziua Naționala a Lecturii- 15 Februarie 2023. Pentru ca suntem de acord cu afirmația “un tânăr care citește este un adult care gândește”, ziua de azi nu putea trece fără a fi reprezentata așa cum se cuvine de către fiecare clasa sau grupa de vârsta a școlii noastre, sub atenta supraveghere si coordonare a profesorilor de Limba si Literatura Romană si a profesorilor consilieri.
Elevii de grădinița au făcut o vizita la biblioteca școlii pentru a simți “mirosul” foii de hârtie printre rafturile înțesate de cărți, fiind delectati cu citari din diferite opere potrivite varstei lor.
Elevii claselor primare, de gimnaziu si de liceu au avut la dispoziție un stand de carte de la care au putut achiziționa ultime apariții, s-a organizat o expoziție de desene iar in cadrul orelor de curs au fost sustinute prezentări si recenzii de carte.
Fiecare elev a primit provocarea de a citi in fiecare zi, provocare acceptata de foarte mulți dintre ei. 📖 Le uram succes și “Citeşte. – E una dintre cele mai frumoase aventuri pe care le poţi trăi”. – Lloyd Alexander

24 ianuarie 1859-Mica Unire

Câți dintre noi nu cunosc povestea lui Moș Ion Roata sau nu recunosc de la primele acorduri “Hora Unirii”??!!
Pentru ca nu puteam lăsa sa treacă neobservata ziua de 24 Ianuarie, elevii școlii noastre, au desfasurat azi activități specifice, care sa le amintească de Mica Unire ce a avut loc pe 24 ianuarie 1859. De asemenea, elevii claselor CP-IV, s-au bucurat de o prezentare de excepție, susținută de Domnul Director, Profesor de Istorie, Florin Filip, iar elevii de gimnaziu și liceu, au asistat la prezentarea susținută de Domnul Mihai Ghitulescu, istoric, politolog, lector universitar la Facultatea de Stiinte Sociale a Univ. din Craiova, prezentare ce a avut ca titlu: “Mică Unire”, pe intelesul celor mici si mari.
“Tot Cuza-Vodă a unit ţărişoarele noastre, pe Valahia cu Ţara Moldovenească, de a făcut ţara noastră straşnic de mare şi puternică, cum e azi. Straşnic domn a mai fost Cuza-Vodă”.
Mulțumim tuturor celor implicați!

Targul de Iarna

Cuvintele sunt de prisos, vom lasă imaginile sa vorbească pentru cei care nu au putut fi alături de noi la Targul de Iarna. A fost o zi extraordinara, cu implicare din partea tuturor, elevi, părinți și profesori. Mulțumim!👏👏👏
Mulțumim #CasaAdra, ca ați fost alături de noi prin Domnul Andrei Dan, responsabil ADRA pe zona Olteniei!
Ne-am bucurat de vreme buna, fără ploaie (așa cum aratau toate aplicațiile meteo 😯), de voie buna, de implicare maxima, de cântec, de mâncare buna și amintiri care sa ne țină pana la primăvara, când ne dorim sa organizam un alt târg.

Pentru ca, pe 1 Decembrie, ne vom bucura de zi liberă, școala noastră a imbracat azi straie de sarbatoare. Dis de dimineața, elevii au venit la școala îmbrăcați in haine populare. Strânși laolaltă, Domnul Director, Prof. de Istorie, Florin Filip le-a ținut elevilor, mari și mici, o scurta ora de istorie, descoperindu-le câte ceva din tainele trecutului nostru si le-a vorbit despre semnificatia zilei de 1 Decembrie. In fiecare sala de clasa a fost amenajat un mic colț cu produse si obiecte tradiționale, si, de asemenea, pe holul școlii, au fost expuse mai multe obiecte vechi, ce ne-au vorbit de trecut, de frumusetea, simplitatea si bucuria acelor timpuri.
La ora 11, elevii au ieșit in curtea școlii și au cântat din toată inima, in ciuda frigului de afara, Imnul Național al României!
Sărbătoarea de azi s-a încheiat cu mese îmbelșugate cu mâncăruri romanesti!
Mulțumim fiecărui profesor implicat in desfasurarea acestui proiect!

Instruire situatii de urgenta

In data de 3 Noiembrie 2022, elevii Liceului Teologic Adventist au participat la o instruire cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat in cazul izbucnirii unui incendiu, au fost invatati cum sa prevină situația neplăcuta de izbucnire a unui incendiu prin parcurgerea unor materiale special pregătite pentru ei, si au participat la demonstrația de stingere a focului in caz de incendiu.
“ ESTE MULT MAI UŞOR SĂ PREVII UN INCENDIU,
DECÂT SĂ-L STINGI SAU SĂ ÎNLĂTURI URMĂRILE ACESTUIA!”

Ziua europeana a limbilor

In data de 26 Septembrie 2022, elevii Liceului Teologic Adventist Craiova, au sărbătorit Ziua europeana a limbilor – Diversitate lingvistica in context european.
Profesori coordonatori:
Profesori Limba Engleză: Stancu Daniela și Jercau Rebeca
Profesori Limba Franceza: Simion Loredana, Banu Poliana și Ciocan Elisabeta
Profesor Limba Italiana: Fageteanu Carmen
Profesor Limba Spaniola: Pacescu Geanina
Profesor Limba Germana: Constantinescu Eleni

Invatam sa daruim

La sfârșitul lunii noiembrie, elevii liceului au donat fructe și legume pentru a le oferi în dar.

In vizita la Softronic

In vizita la Softronic, singura fabrica de locomotive din SE Europei. #scoalaaltfel

Clubul celor mici

O activitate pe care elevii Liceului Teologic Adventist au inceput-o in luna decembrie si o vor continua dupa vacanta a fost „Clubul celor mici”. Intr-o zi de duminica, in spatiul scolii, dar in afara programei scolare, elevii claselor O-IV s-au intalnit cu colegii lor de liceu care i-au invatat sa cante, sa se joace si sa confectioneze un semn de carte sub forma de bradut. Au fost 35 de copii care au plecat incantati de ceea ce au invatat. Abia asteptam sa ne reintalnim.
Promitem sa va tinem la curent.🙂